Peeling Kimik

Peeling kimik eshte nje teknike e perdorur per te permiresuar pamjen e lekures, te fytyres, te qafes, ose te duarve. Perdoret nje solucion I cili ben eksfolimin e lekures. Ne kete menyre mjekimi me peeling lemon, uniformizon dhe rigjeneron  lekuren, duke hequr qelizat e vdekura. Kjo procedure estetike realizohet ne disa thellesi, me substanca te…

Read more

Ushqyerja e shendetshme te femijet

Ushqyerja e shendetshme te femijet perfshin:peshen normale sipas moshes dhe rritjen dhe zhvillimin normal te femijeve. Periudha e rritjes se femijeve eshte e shpejte, gje qe kerkon nevoja me te medha per nutrient dhe energji krahasuar me periudhat e tjera te zhvillimit. Ushqyerja dhe zhvillimi sidomos gjate tre viteve te para te jetes parashikon zhvillimin…

Read more

Keshilla mjekesore te pergjithshme gjate stines se veres!

Magnesi dhe kaliumi jane dy minerale te rendesishem per funksionimin e organizmit tone. Te dy ndihmojne ne funksionin e mire te pompes Na/K e cila ndodhet ne membranen qelizore dhe ndihmon ne transportin e lendeve te rendesishme per funksionimin e mire te qelizave te organizmit. Magnesi gjate veres ,nga djersitja e shtuar harxhohet ne sasi…

Read more

Vitamina D3

Niveli i vitamines D3  duhet matur gjithmone tek cdo individ,duke perfshire moshat nga 1 vjec e deri ne moshat e treta. Rendesia e vitamines D sidomos ne kete periudhe te vitit ku virozat dhe patologjite e sistemit respirator,tretes,kardiovaskular,kockor e vuajne shume mungesen e saj,pra mungesen e perthithjes dhe ekspozimit ndaj rrezeve diellore dhe jetes sedentare.…

Read more

Stina e veres dhe semundshmerite kronike.

Hipertensioni arterial ,Diabeti mellitus,semundjet rheumatizmale ,anemite kronike,semundjet e traktit tretes kerkojne nje kujdes te vecante gjate veres. Hipertensioni arterial:Merrni mjekimet rregullisht ne vaktet e caktuara. Mos u ekspozoni ne pikun e oreve te nxehta qe jane ora 11-17. Hidratohuni sa me shume,ushqehuni me ushqime te fresketa,perime fruta. Diete te varfer ne yndyrna shtazore dhe kripera.…

Read more

Njoftim

Me rastin e 1 vjetorit të hapjes së Farmaci Irma Prifti 2, për të qënë sa më pranë jush ofrojmë shërbimin Online. Duke qënë se faqja është akoma në përpunim  dhe produktet janë duke u ngarkuar vazhdimisht, kërkojme mirëkuptimin tuaj dhe lutemi të na kontaktoni për çdo produkt brandin e të cilit  e gjeni të…

Read more